söndag 16 januari 2011

Nytt år och nya prioriteringar

De röda strecken i tidplanen har förökat sig med oroväckande hastighet under den senaste tiden. Men nu är det äntligen dags att ta tag i den här kursen igen. Har gått omkring med dåligt samvete drygt en månad nu för att jag lagt kursen åt sidan och i stället prioriterat det avslutande projektarbetet i en annan kurs med fastställt sista inlämningsdatum. Och jag som så allvarligt brukar uppmana mina elever att inte släppa matten eller fysiken helt och hållet när de har projektuppgifter eller prov i andra ämnen.
Vårterminen började med ett bakslag för oss på Teknikprogrammet på vår skola. Vi hade ansökt om att få vara ett av de program som ska få 1-1-datorer i årskurs 1 från och med ht-11. Men nu fick vi avslag på vår ansökan. Motiveringen var att ett studieförberedande program och ett praktiskt program ska vara med i försöksverksamheten. På Teknikprogrammet har vi ca 60 elever i årskurs, och det finns endast ekonomiskt utrymme för att köpa in 65 datorer. Som det ser ut nu så får vi inte våra elevdatorer på Teknikprogrammet förrän ht-13! Ibland blir man lite förvånad över vilka prioriteringar som görs…

1 kommentar:

  1. Synd! Hur är tillgången på datorer på skolan generellt? Visst är det kul och underlättar för oss lärare om eleverna har egna datorer som de alltid har tillgång till och tar ansvar för, men rent pedagogiskt så funkar det ju bra med datorvagnar också (om de bara finns tillgängliga).

    Lycka till!

    SvaraRadera